2013. március 18., hétfő

ciao italia

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele de nálam a hétfő = kevés idő, rohanás, gyors ebéd összedobása. Szégyen gyalázat, de valamikor annyira rohanósra sikeredik, hogy csak egy zacskós porszósz és egy csomag tészta jöhet szóba. Ezt most megelégeltem és elkészítettem egy házi nemzacskós szószt a spagettihez. :)
Sokkal finomabb, nem kertül sokkal több időbe - kb fél óra volt mindennel együtt- és legalább tudom mit eszem, na meg ha már van egy gasztroblogom, ennyire legyek már igényes arra, hogy mit eszem.


Krémes spagetti sonkával, gombával 

- 300 g spagetti tészta
- 3 szál újhagyma
- 300 g csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g natúr krémsajt
- 100 g füstölt sonka
- kevés olaj
- 15-20 friss bazsalikomlevél
  - kevés reszelt parmezán sajt
  -só, bors



A tésztát kifőztem, majd a főzővizét leszűrtem és egy keveset félretettem belőle. Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat és kb 1-2 percig sütöttem benne az újhagymát, majd hozzáadtam az apróra vágott gombát, az összezúzott fokhagymát és felöntöttem 2 evőkanál vízzel, majd fedő alatt pár percig pároltam őket.  Ezután belekevertem a krémsajtot és az vékony csíkokra szeletelt sonkát, majd annyi főzővizet öntöttem hozzá, hogy mártás állagot kapjon. Végül  hozzáadtam a bazsalikomleveleket, sóztam borsoztam, majd beleforgattam a spagettit, és megszórtam a reszelt parmezánnal. Pár friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaltam. Jó étvágyat! :)  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése